• flag_nl
  • flag_uk

Tolken

U ontvangt buitenlandse gasten of zakenrelaties en u wilt in hun taal met hen praten. Of u neemt deel aan een beurs of vergadering in een ander land. Dat is natuurlijk geen probleem als u die taal goed beheerst. Is dat niet het geval, dan kunt u gebruikmaken van één of meerdere tolken.

Tolkvormen

Gesprekken worden meestal consecutief getolkt. Dat wil zeggen dat de tolk als tussenschakel fungeert. De spreker verwoordt iets. De tolk brengt de boodschap over en daarna gaat de spreker door met zijn verhaal, wat de tolk weer naar de andere taal tolkt etc. Deze vorm van tolken wordt vaak gebruikt in tweegesprekken of in kleine groepen.

Wilt u als spreker liever uw hele verhaal in één keer vertellen, dan kunt u ook kiezen voor simultaan tolken. Dat kan door middel van fluistertolken (bij maximaal 3 personen) of door gebruik van een tolkenkoffer. De toehoorders krijgen dan een koptelefoon en kunnen op die manier luisteren naar wat de tolk vertelt. Dit is heel handig voor bijvoorbeeld presentaties in grote groepen.

Ervaren tolken

De tolken met wie wij samenwerken, zijn heel professioneel en ervaren. Zij brengen uw boodschap op correcte wijze en zo betrouwbaar mogelijk over, of het nu gaat om onderhandelingen of een gesprek met een arts.

Wilt u meer informatie over deze taaldienst? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Recente berichten


Wij helpen u graag verder!