De meeste moedertaalsprekers van het Nederlands redden zich prima in gesproken taal. Ze beschikken over een grote woordenschat en zij komen door hun opleiding en/of werk dagelijks met de taal in aanraking. De meeste problemen doen zich voor met schrijven.

Bij veel beroepen is schrijven een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan de verkoper die een offerte voor een klant moet opstellen, de administratief medewerker die een mail moet schrijven of de medewerker die een rapportage moet aanleveren.

Er wordt vaak gedacht dat mensen met een hogere functie geen taalfouten maken, maar niks is minder waar. Niet iedereen heeft taalgevoel en de regels die op de lagere en middelbare school behandeld worden, zijn vaak allang vergeten.

Toch is schrijven heel belangrijk. Teksten met fouten vallen vaak op in negatieve zin. Als dezelfde fout tijdens een gesprek gemaakt wordt, is de fout snel vergeten, maar op papier (of scherm) is de fout niet te ontkennen. De lezer heeft dan direct een (veelal negatieve) indruk van de schrijver.

Vindt u het moeilijk om een goed gestructureerde tekst te schrijven of moet u altijd nadenken over de d’s en de t’s? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Wij bespreken dan samen met u wat u moeilijk vindt en welke training voor u het meest geschikt is ; een groepstraining Doelgericht en effectief schrijven of een individueel traject.