Inhoud van de workshop

Vertrekken naar het buitenland vergt natuurlijk meer voorbereiding dan alleen een paar koffers inpakken. De beginselen van de taal van het land leren is al een grote stap richting integratie. Als je een gemeenschappelijke taal spreekt, kun je met elkaar communiceren, maar dat wil nog niet zeggen dat je elkaar ook goed begrijpt. Mensen zijn zich er vaak niet van bewust dat bepaalde gedragingen cultuurbepaald zijn en dat wij sommige dingen gewoon anders interpreteren. Zo vindt een Nederlandse directeur het heel normaal om zelf zijn koffie te halen, terwijl een Braziliaanse directeur dat nooit zou doen, omdat dat zijn positie en geloofwaardigheid aantast.

In de workshop willen we buitenlandse stagiaires en werknemers laten kennismaken met de Nederlandse bedrijfscultuur. Hoe handelen Nederlanders in een professionele omgeving en waarom doen ze dat zo? Wat is normaal in Nederland en wat verwacht een manager van zijn medewerkers? Om inzicht te krijgen in de Nederlandse cultuur, moeten de deelnemers zich eerst bewust worden van hun eigen culturele achtergrond. Ook zij handelen op een bepaalde manier, omdat zij dat zo geleerd hebben.

De workshop wordt niet alleen een theoretisch verhaal met stereotyperingen over Nederlanders en andere culturen. We willen door middel van casussen de buitenlandse medewerkers bewust maken van de verschillen en hen helpen om bepaalde gedragingen van Nederlandse collega’s te begrijpen. Op die manier kunnen zij hier beter op inspelen en makkelijker samenwerken.

Opzet van de workshop

De workshop duurt in totaal 4 uur en het aantal deelnemers is minimaal 4 en maximaal 10. Wij organiseren deze workshop regelmatig met open inschrijving, dus dan plaatsen wij medewerkers van verschillende bedrijven bij elkaar. Maar u kunt deze workshop ook exclusief voor uw bedrijf reserveren. Wij stemmen de inhoud dan af op de werksituaties binnen uw bedrijf.

Kosten

De workshop kost 125 euro per persoon inclusief materialen en exclusief 21% btw.

Heeft u interesse in een workshop voor uw medewerkers op locatie, informeer dan bij ons naar de mogelijkheden. Bel 053-2301616 of stuur een e-mail naar info@taalswitch.nl. Wij maken dan een passende offerte voor u.