Taalswitch is in januari 2013 in Enschede opgericht door Hannelore Noort en Ilja Vreeswijk.

Taalswitch heeft op dit moment maar één vestiging en wij hebben hier bewust voor gekozen. Wij vinden persoonlijk contact met zowel docenten als deelnemers heel belangrijk en hoe groter een taalschool is, hoe minder feeling je zelf als leidinggevende hebt met de dagelijkse gang van zaken. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat wij iedereen persoonlijk kennen, maar wij zijn erg betrokken bij ons bedrijf en dat willen wij ook graag uitstralen.

Hieronder vind je meer informatie over ons, onze achtergrond en onze individuele drijfveren.

Hannelore

Hannelore Noort

“Ik ben bij Taalswitch verantwoordelijk voor de organisatie van de taaltrainingen Nederlands en daarnaast ben ik zelf ook nog bijna dagelijks actief als docente. Ik heb inmiddels meer dan 18 jaar ervaring in het geven, organiseren en ontwikkelen van taaltrainingen. Voordat ik Taalswitch oprichtte, werkte ik bij een landelijk taleninstituut als coördinatrice en trainer.

Ik heb de PABO-opleiding gedaan en Onderwijskunde gestudeerd en ik gebruik deze kennis heel bewust om samen met de klant tot de beste taaloplossing te komen. Mijn persoonlijke doel is om de klanten een zo realistisch mogelijk advies te geven en de leerwensen concreet en praktisch te maken.

Wilt u rechtstreeks contact met mij opnemen? Stuur dan een e-mail naar hannelore@taalswitch.nl.”

Ilja Vreeswijk

“Ik ben sinds 2010 werkzaam als trainer Nederlands en Frans, eerst bij een ander taleninstituut en sinds 2013 bij Taalswitch. Gaandeweg ben ik zelf minder trainingen gaan geven en ben ik mij meer gaan richten op de bedrijfsvoering.

Ik ben dan ook nu verantwoordelijk voor de taaltrainingen van de vreemde talen, met name Engels en Duits. Daarnaast houd ik mij bezig met de boekhouding, het waarborgen van de kwaliteit van de lessen, personeelszaken en marketing. Ik geef nog wel af en toe incompanytrainingen om de praktijk niet uit het oog te verliezen en omdat ik er nog steeds veel voldoening uithaal.

Ik heb meerdere opleidingen afgerond, zoals de opleiding voor NT2-docent bij Radboud in’to Languages en de opleiding voor ONA-docent. Daarnaast heb ik Internationale Bedrijfscommunicatie gestudeerd en ben ik gediplomeerd tolk-vertaler in de taalcombinatie Frans-Nederlands.

Ik vind het vooral belangrijk om mensen verder te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Of het nu gaat om het leren of verbeteren van een taal voor werk of privé, in beide situaties gaat het om het verkrijgen van meer zelfvertrouwen en durf. Als we dat samen kunnen bereiken, dan ben ik tevreden.

Wilt u contact met mij opnemen? Stuur dan een e-mail naar ilja@taalswitch.nl.”

Ilja