• flag_nl
  • flag_uk

Artikel Taalswitch in wijkkrant De Graven Es

Onderstaand artikel is gepubliceerd in de wijkkrant van De Graven Es (Oldenzaal) van juni 2013.

 

De Lemselose School gaat weer open… voor Taalswitch

Ik, Ilja Vreeswijk, woon alweer een paar jaar met mijn gezin aan de Koetsier en ik wil jullie graag iets vertellen over de activiteiten van mijn nieuwe bedrijf Taalswitch.

Taalswitch is een bureau dat verschillende taaldiensten levert, zoals taalcursussen, vertalingen, tolkopdrachten en tekstschrijven. Mijn doel is om mensen te helpen met al hun taalvragen. Ik ben zelf tolk-vertaalster Frans en ik geef cursussen Nederlands en Frans. Voor de andere talen (met name Engels, Duits en Spaans) werk ik samen met andere trainers en tolken-vertalers.

Taalswitch heeft een mooie kantoorruimte en een grote lesruimte in Het Kompas in Enschede. En binnenkort gaat ook de Lemselose School voor Taalswitch open! Een deel van het voormalige schoolpand is al jaren in gebruik door Constructiebureau IBVreeswijk b.v. Op dit moment wordt er een deel aan het pand aangebouwd, waardoor één van de oude lokalen weer vrijkomt. Wij gaan deze ruimte gebruiken voor de volgende taalcursussen:

 

Nederlands als tweede taal en vreemde talen

De taalcursussen worden georganiseerd op verschillende niveaus, van beginner tot vergevorderd, individueel en in groepsverband. Taalswitch verzorgt taalcursussen in de  talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans. Vanaf juni gaan wij ook cursussen Italiaans en Russisch aanbieden. Bij het samenstellen van de groepen kijken we goed naar het beginniveau van de cursisten en de specifieke leerwensen. Een cursus Zakelijk Engels is natuurlijk heel anders dan een cursus Alledaags Engels. De groepen zijn ook bewust klein, zodat de cursisten alle ruimte krijgen om vragen te stellen en actief mee te doen aan de lessen.

 

Nederlands voor Nederlanders

Nederlanders denken vaak dat ze de taal goed beheersen, omdat het hun moedertaal is. Toch worden er veel fouten gemaakt. Lees dit stukje tekst maar eens.

 

Wat vind je baas eigenlijk van spelfouten?

Leest hij er overheen of irriteert hij zich er matenloos aan?

 

In bovenstaande zinnen staan maar liefst vier fouten en de spellingscontrole herkent er maar één. En hoe zit het ook alweer met de d’s en t’s en hen of hun. Taalswitch organiseert korte workshops ‘Beter Nederlands’ om de basiskennis op te frissen, maar ook complete schrijftrainingen. Meer informatie vind je op www.taalswitch.nl.

 

Interesse in één van de taalcursussen? Dan nodigen wij je graag uit voor een intakegesprek. Wij vertellen je dan wat de mogelijkheden zijn en het gesprek geeft ons een beeld van je taalniveau. Het intakegesprek is gratis en je bent nergens toe verplicht.

Wij zien je graag bij Taalswitch!

www.taalswitch.nl

info@taalswitch.nl

053-2301616 of 06-46611026

 

 


Wij helpen u graag verder!